!דברו איתנו

    ציוד ומיכון למפעל להקמת סלטים

    חברת מושקט טכנולוגיות מעורבת בתכנון והקמה של מפעלי סלטים בארץ ובחו"ל כולל אספקת כל הציוד והמיכון הדרושים לקווי הייצור ועד לאריזה הייחודית.
    במפעל סלטים יהיו כל מיני סוגי מיכון וציודים מסביר טל מושקט ממנהלי חברת משוקט טכנולוגיות.
    הקמת קווי הייצור של מפעל סלטים למשל, דורשת תכנון התואם את התהליך שעוברים הרכיבים עד הפיכתם לסלט.

    "ראשית במפעל סלטים יהיה תמיד חדר הכנות", אומר טל מושקט "בו תתבצע בעצם בחינה של ירקות לדוגמה אם הם חלק מהסלט. במיון הזה עושים בקרת איכות, ממיינים ירק פגום מנקים אותו וכו'.
    השלב השני עפ"י ההסבר של טל מושקט הוא שהירק לסלט יעבור למכונת חיתוך של ירק ומשם יגיע למערכי שטיפה, אחר כך יגיע לתהליך של ייבוש ע"י צנטריפוגות ואחר כך יגיע לאיזה שהוא סלט.
    יש היום מערבלים לסלטים במשקל של מ-120 ק"גכ ועד לטונה והמערבלים המיובאים ע"י חברת מושקט טכנולוגיות הם מתוצרת חברת OMET מאיטליה.

    מכונות החיתוך של חברת מושקט הם ממותג KRONEN מגרמניה ו-SAM מבלגיה. גם מכונות הייבוש הם של חברת KRONEN.
    ציוד ומיכון למפעלי מזון משקפים את המגמות העולמיות בתחום שיווק המזון. מדובר על קצב ייצור מהיר, בקרת איכות מתוחכמת, עמידה בתקנים מחמירים והקפדה ללא פשרות לאורך כל תהליך הייצור ועד לאריזה.
    "דבר נוסף שמאפיין חלק מהמכונות היום" אומר טל מושקט "הוא מכונות רב תכליתיות עם ביצועים שונים במכונה אחת וגם כאלה שקל לפרק ולנקות אותן, ואין סיכוי שיישאר בהן איזה שהוא חלקיק של מזון".
    עוד מגמה ששולטת בענף המזון משתקפת במכונות הסלטים. כניסתם של הסלטים לרף צרכנות המזון הייתה תהליך ארוך. אנשים לא אהבו לרכוש סלטים ש"הם לא יודעים מה יש בהם" זוהי הייתה תגובת הכלל, אבל לאור העובדה שסלטים מיוצרים בתנאי סניטריה והקפדה גבוהים, הם הפכו למוצר נחטף שמשקף את מה שקורה היום לצרכנים והגיע גם למזון: כמה שיותר מיידי, מוכן, חוסך בזמן ומנה שלמה מוכנה בארוחה. סלט זו מנה שלמה.

    דילוג לתוכן