!דברו איתנו

מכונות ייצור

ענף המזון הינו אחד החיוניים מהקיימים וכולל גידולים חקלאיים ובעלי חיים, עיבוד התוצרת המגיעה, הכנת מיני מזונות ועוד. עיבוד המזונות השונים נעשה בעזרת מכונות ייצור מגוונות ובתוך אולמות תעשייה הממוקמים במפעלי מזון שונים. ניתן למצוא מכונות ייצור מגוונות הנבדלות ביניהם בגודל, בתפוקת העבודה, בטכנולוגיה הקיימת בהם וכמובן, במטרות שלשמן הן פועלות. יש שנועדו לייצור מזונות מהצומח, אחרות לעיבוד בשר, בקר, עופות וכדומה, יש לייצור מוצרים מדגים ועוד, אחרות לייצור מזונות טבעיים המיועדים לקהל הטבעונים הצורך אותם ועוד.

מרבית מכונות הייצור המודרניים ממוחשבים ופועלים אוטומטית. מדובר על מכונות הממוקמות בתוך קו ייצור ארוך ומורכב. בתחילתו מוכנסים חומרי הגלם השונים ובסופו יוצאים מוצרים ארוזים ומוכנים לשיווק. יש פירות וירקות העוברים מיון ואריזת וואקום מיוחדת השומרת על איכותם וטריותם, יש ירקות קפואים ארוזים אשר הטיפול בהם כולל ניקוי, חיתוך, אריזה, הקפאה ועוד. יש מוצרים אשר נאפים, מבושלים, עוברים תהליך עישון ובסופו של דבר, מוגשים כמנות מוכנות לאכילה. כל מערכי הייצור המורכבים הללו נועדו לגוון מאוד את המזון המוגש לציבור הלקוחות.

למוצרים אשר מיוצרים בשיטות אלו יש יתרונות רבים. הם מעובדים ומותירים מעט מאוד התעסקות ללקוח הסופי. במקרים מסוימים, הוא לוקח את המנה המוכנה ומחמם אותה, באחרים, חותך ומכניס את הירק המעובד והשטוף ישירות לסיר להכנת מרק וכדומה. מכונות ייצור כאלו משווקות על ידי חברות המתמחות בתחום. הן יכולות להקים מערך ייצור שלם מתחילתו ועד סופו, או להקים רק מספר מכונות בתוך קו ייצור אחד גדול ומורכב. ניתן לרכוש מכונות סטנדארטיות, אבל, בהחלט, ניתן לבקש ולקבל מכונות מותאמות ספציפית כולל תכנון והרכבת קו ייצור המותאם בצורה מושלמת לצרכי הלקוח. מומלץ לפנות לחברות המתמחות בתחום.